Jere Savolainen ja Joonas Miettinen karhupaitaan, Rene Kojonkoski jatkosopimukseen!

Jere Savolainen on 30-vuotias KalPan kasvatti. Jere on pelannut 2-divisioonaa, Suomi-sarjaa sekä Mestistä. Kyseessä on yksi sarjan tehokkaimmista pelaajista, joka pystyy vahvana pelaajana ratkaisemaan otteluita erinomaisella laukauksellaan. Jeren tilastot ovat myös erittäin vakuuttavat eri sarjatasoilla: 2-divisioonassa 94 ottelua tehopistein 96+120 = 216, Suomi-sarjassa 121 ottelussa tehopistein 71+92 = 163 ja Mestiksessä 25 ottelussa tehopistein 4+7 = 11. Jertsi sijoittui viimekaudella rautaliigan pistepörssissä neljänneksi.

Joonas Miettinen on 29-vuotias KalPan kasvatti. Jonttu on pelannut 2-divisioonaa sekä Suomi-sarjaa. Kyseessä on yksi sarjan kokonaisvaltaisesti parhaimpia pelaajia, joka mm. parhaalla Suomi-sarja kaudellaan tehnyt 41 pelaamassaan ottelussa tehopisteet 39+42 sekä 2-divisioonassa 25 pelaamassaan ottelussa tehopisteet 40+34. Jonttu on pelannut 2-divisioonassa yhteensä 170 ottelua ja tehtaillut niissä huimat tehopisteet 191+198. Jonttu sijoittui viimekaudella rautaliigan pistepörssissä kuudenneksi.

-Jere ja Joonas ovat tämän sarjan kärkihyökkääjiä, ja heiltä löytyy myös useamman vuoden kokemus samasta hyökkäyskentällisestä.  He tuovat nuoreen joukkueeseen kokemusta sekä johtajuutta. Loistavat hankinnat ja näiltä herroilta on lupa odottaa vastuunkantoa ja tulosta tulevalla kaudella. Jere siirtyi viimekaudella sentteriksi ja pelasikin paikallaan erinomaisesti. Erittäin vahva kiekon kanssa ja on myös yksi sarjan parhaista aloittajista. Joonas on tehokas laituri, joka pelaa molempiin suuntiin uhrautuvasti. Jonttu näyttää pelistä toiseen mallia muulle joukkueelle, Petri Tiainen kertoo.

-Tulen innostunein fiiliksin pelaamaan SuKiKaan. Organisaatiossa asiat ovat hyvällä mallilla, ja on helpotus tehdä päätös jatkosta jo tässä vaiheessa vuotta. Olen vahva ja isokokoinen pelaaja sekä minulla on hyvä laukaus. Tavoitteenani on saada pelata terveenä ehjä ja hyvä kausi. Joukkueelta odotan nousua kärkikahinoihin, Savolainen kertoo.

-Tulen hyvillä mielin uuteen joukkueeseen ja odotan innolla uusia haasteita. Vahvuuksiani ovat liike, syöttö ja maalintekotaidot sekä molempiin suuntiin pelaaminen. Joukkueelta odotan hyvää yhtenäistä pelaamista ja sitoutumista yhteisiin tavoitteisiin. Henkilökohtaisia tavoitteita minulla ei enää ole, tärkeintä on joukkueen menestyminen, Miettinen kertoo.

Rene Kojonkoski on 21-vuotias KalPan kasvatti, joka on pelannut kaikki juniorivuotensa SM-sarjaa ja A-junioreiden SM-liigaa. Renen ehdoton vahvuus on sulava luistelu. Renellä on täydet ominaisuudet nousta sarjan parhaimpien pelaajien joukkoon.

– Olen seurannut Renen otteita jo KalPan juniori ajoilta. Ihastelin hänen sulavaa ja erinomaista luistelua. Yksi kausi rautaliigaa alla ja uskon vahvasti, että viime kaudella ei nähty vielä läheskään parasta Kojonkoskea. Rene tulee varmasti olemaan tärkeä osa meidän pakistoa sekä erikoistilannepelaamista, kertoo Tiainen.

-Kiva jatkaa tutussa porukassa myös ensi kaudella! Loppukaudesta saatiin jo hyvä pöhinä peleissä päälle ja yleisöäkin löytyi mukavasti paikalle. Toivottavasti sama meno jatkuu ja että saamme taas yleisön tuen peleihin. Tulevalla kaudella varmasti taistellaan hyvistä sijoituksista, joten ei muuta kuin pelejä kattomaan, päättää Kojonkoski.

-Olemme varmasti tehneet oikeita asioida organisaatiossamme, koska saimme tämän tasoisia pelaajia liitettyä joukkueeseen. Jokaisen pelaajan kanssa käydyistä keskusteluista tuli ilmi se, että joukkue halutaan nostaa takaisin sarjan kärkitaisteluun. En voi olla kuin tyytyväinen voidessamme julkaista heidän sopimuksensa, koska heille olisi ollut varmasti ottajia muuallakin, pohtii joukkueenjohtaja Jesse Snäkin.

– Meillä alkaa olla joukkue aika hyvällä mallilla. Muutamia jatkoja kuulostellaan vielä. Maalivahti ja pari puolustajaa olisi nyt ensisijaisesti etsinnässä, toivottavasti nekin paikat täytyy viimekaudella karhupaitaa kantaneista pelaajista, päättää Tiainen.